cum putem acea succes in continuare

Modul in care companii de varf isi sporesc performantele

Modul in care companii de varf isi sporesc performantele

Tehnologia intre generatii!

Cea mai provocatoare intrebare la care trebuie sa gaseasca raspuns liderii de afaceri si managerii in acest nou mileniu nu este „Cum putem avea succes?”, ci „Cum putem avea succes in continuare?”

Lumea de astazi a afacerilor ofera spectacolul unei succesiuni de companii, de lideri, de produse si chiar de industrii care isi traiesc cele „15 minute de glorie” si apoi dispar. Chiar si corporatii foarte puternice – cum ar fi IBM, Ford, Apple, Kodak si multe altele – trec prin cicluri dramatice in care sunt aproape gata sa dispara din lumea afacerilor, iar apoi renasc. E ca si cum ai juca la ruleta – gusturile consumatorilor, tehnologiile, conditiile financiare si domeniile concurentiale de activitate se schimba foarte repede. In acest mediu cu risc ridicat, nevoia de idei referitoare la modul in care poti sa ajungi in varf, sa opresti roata ruletei (la numarul castigator, bineinteles) sau sa anticipezi urmatoarea schimbare, se face din ce in ce mai puternic simtita. Noi raspunsuri formidabile pentru aceste intrebari sunt aproape la fel de frecvente ca si noile companii formidabile care apar pe scena.

Metoda Sase Sigma poate fi vazuta ca un alt astfel de „nou raspuns formidabil”. Dar, privind cu mai multa atentie aceasta metoda, vom descoperi ca exista o deosebire semnificativa: metoda Sase Sigma nu este doar un capriciu in afaceri, ajustata unei singure strategii, ci mai degraba un sistem flexibil de imbunatatire a conducerii si a performantei in afaceri. Ea se bazeaza pe multe dintre cele mai importante idei de management si dintre cele mai bune practici din ultimul secol, creand insa o noua formula, care sa permita obtinerea succesului acum, in secolul 21. Nu este vorba de teorie, ci de actiune. Puterea evidenta a Metodei Sase Sigma este deja facuta vizibila de catre castigurile enorme obtinute de unele companii de profil foarte inalt, precum si de unele cu un profil mai putin inalt, companii pe care vom incepe ceva mai incolo sa le studiem. De asemenea, un rol la fel de important este si acela jucat de Metoda Sase Sigma in construirea de noi structuri si de noi practici care sa sprijine obtinerea unui succes sustinut.

Ce este Sase Sigma, o intrebare in acelasi timp simpla si complexa, de ce aceasta metoda este probabil cea mai buna cale de obtinere a unor performante imbunatatite, care sa dureze ani de zile, si cum puteti sa o utilizati in cadrul mediului unic al organizatiei proprii.

Ea se refera in aceeasi masura la pasiunea de a servi adecvat clientii si la un determinant pentru obtinerea de noi idei de succes, cat si la calculele statistice si la numere; valoarea Metodei Sase Sigma se aplica in aceeasi masura departamentelor de marketing, resurse umane, financiar, logistica, vanzari, nu numai departamentului de productie si celui tehnologic.

Please follow and like us:
error

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.