Ocado, in interiorul depozitului robotizat se impacheteaza produsele alimentare

Totul sub coordonarea Ocado Group

Ocado desfasoara operatiuni mari de depozitare. In centrele lor de colectare, stocurile sunt alternate functie de comenzile preluate de la clienti.

Modelul lor de business este strict online si se desfasoara la o scara mare comparativ cu miniModelul meu de business. Direct Home Delivery a avut parte de “sugrumarea” finantarii initial aprobate:

ocado
The Ocado Way

Modelul Ocado de operare este construit pe tehnologii și abilități de logistică si mai putin bazat pe stocuri.

Consiliul de Administratie coordonat de Lord Rose a cautat sa implementeze o buna atmosfera de lucru pentru angajati. Deasemenea, au implementat automatizarea sarcinilor care se realizează manual în vânzarea cu amănuntul în magazin. Totul pentru beneficiul clientului prin reducerea semnificativa a costurilor de operare în afacerea grupului.

Priviti aici modelul video despre automatizare. Despre Ocado, depozitul cu mii de roboți care impacheteaza produsele alimentare pentru livrari online la domiciliu:

Ocado incorporeaza “SCM- Supply Chain Management” cu un lanț de aprovizionare scurt, temperaturi controlate, trasabilitate, software specializat și bineinteles ambalajele “potrivite”.
  • Clienții activi ai acestui Online Home Delivery au crescut cu 11,2% până la 645,000 (2016: 580,000)
  • Volumele totale in comenzi au crescut cu 14,3%, până la o medie de 263 000 de comenzi pe săptămână (2016: 230 000 OPW). Cel mai mare număr de comenzi livrate într-o săptămână depășind 296.000
  • Valoarea medie a coșului Ocado.com a scăzut ușor până la 107,27 de lire sterline, afectată de continuarea preluării Ocado Smart Pass și de tendința continuă de a comanda pe telefoanele mobile, ceea ce a determinat clienții să comande mai frecvent coșuri mai mici
  • Fidelitatea clienților a rămas puternică, cu creșterea numărului de ordine de două cifre
  • Creșterea anuală a veniturilor a fost de aproape 35% în cazul veniturilor din mărfuri generale

Acoperirea o puteti verifica aici pentru intentia dumneavoastra de a comanda online. E recomandat sa asteptati produsele la domiciliu, in intervalul orar cand va gasiti acasa in sanul familiei. Astfel veti fructifica timpul in activitati de natura relaxanta in loc sa pierdeti timp prin supermarket, la cozi.

In fine, va recomand sa experimentati cel putin o data, veti avea parte de un sentiment placut, receptionand bilunar, produsele direct de acasa.

Va multumesc,
Mugurel Birliba

Please follow and like us:
error

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.